week van de diversiteit

In de week van 22 tot 26 maart was er op school een week van de diversiteit. Ook de praatgroep nam maar al te graag deel aan dit initiatief.  Samen met de kindjes van klas A en klas D bakten we twee soorten Marokkaanse koekjes.  De mama en tante van Nouredine uit klas G, de mama van Yassine uit klas D, de mama van Laura (A) en Sarah uit klas D, en de oma van Shana en Femke hielpen de kindjes bij het klaarmaken van het deeg.  Zoals het echte bakkers betaamt mochten ze ook eens proeven van de ingrediënten.  Zout vonden ze echt niet lekker, maar het eindresultaat was héél lekker. De foto's van onze baksessie vind je ook terug op deze website onder de rubriek foto's.
Wil je thuis ook eens zo'n lekkere koekjes bakken? Hier volgt het recept:

ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 1000gr boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 160 gr suiker
  • 1600 gr maïzena (4 pakjes)
  • beetje bloem
  • cronflakes
  • een paar eetlepels olie
  • 1 pot chocopasta (wit of bruin)

bereiding:

  • klop de eieren in een kom
  • voeg er de boter bij
  • klop alles goed door elkaar
  • voeg de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe en meng alles
  • voeg geleidelijk de maïzena toe en vorm een soepel deeg
  • als het deeg niet soepel genoeg is een beetje bloem bijvoegen
  • vorm kleine bolletjes en leg ze op een ingevette en bestoven bakplaat.
  • de bolletjes in de oven op 250 graden
  • haal ze uit de oven als ze een lichtbruine kleur hebben
  • ondertussen smelt je de choco met wat eetlepels olie
  • mix de cornflakes (niet té fijn)
  • dompel de koekjes in de gesmolten choco en rol ze door de cornflakeskruimels