mos logo 3

Op donderdag 12 november trokken mevrouw Hilde en juf Evelyne samen met Kiara uit klas D, Ghizlane uit klas F en Brandon uit klas H met de trein naar Brussel.
We waren daar uitgenodigd om ons 3de MOS (Milieuzorg Op School)-logo te halen.  Dit was een beloning voor de inspanningen die we vorig schooljaar hebben geleverd om mee te werken aan een beter milieu.
Eerst mochten we kijken naar een "keutelleuke Boeboektheatervoorstelling" door kindertheater ACABOE naar het boek van Marc de Bel.
Het toneelstuk ging hierover:
Het Biezebos bulkt van de zoete bramen, overheerlijke bessen en lekkere paddestoelen. Pit en Puf kunnen nauwelijks wachten om te smullen van al dat lekkers. Er is deze herfst meer dan genoeg voor iedereen! Wanneer ze de volgende morgen eindelijk klaar zijn voor de Grote Herfstpluk, blijkt dat bijna al het lekkers werd geroofd...
Het toneel kadert geheel binnen Educatie voor Duurzame Ontwikkeling.
Op een speelse, muzikale en interactieve manier krijgen de kinderen, aan de hand van de twee hoofdfiguren Pit en Puf Boeboek, het besef dat we de ecologische schade op onze planeet moeten herstellen en dat we tegelijk beter de sociale onrechtvaardigheid een halt toe roepen. Enkel op die manier kunnen we bijdragen tot een meer duurzame toekomst.

Daarna mochten de kinderen van alle scholen uit Vlaanderen die het 3de logo hebben behaald dit gaan afhalen op het podium.
We kregen ook 20 exemplaren van het boek en een radio die je moet opwinden ipv in het stopcontact te stoppen.
Marc De Bel signeerde zelfs de boeken van Kiara, Brandon en Ghizlane!

Na het eten van een lekker broodje vingen we onze terugreis naar school terug aan.

Je kan de foto's van deze leuke dag bekijken op onze website in de rubriek foto's.