time timers

time timers

Misschien zag je al eens een time timer bij ons op school of hoorde je er je kind over vertellen. Maar wat is dat nu precies?
Een time timer is een klok die toont hoe lang iets nog zal duren. Je kan de time timer naar keuze instellen tot op een uur, een kwartier, 5 minuten en zelfs tot op 1 minuut. Je ziet de tijd wegtikken doordat de rode schijf langzaam wegschuift. Als het rood weg is, is de tijd om. Wie in klas een time timer heeft, kan de juf of meester het volgende horen zeggen:

“Als het rood weg is, mag je stoppen met werken.”
“Als het rood weg is, ga ik een verhaal vertellen.


“Je mag spelen tot het rood weg is.”
“Je moet even apart gaan zitten tot het rood weg is, dan mag je terug meewerken.”

Het grote voordeel van de time timer is dat je tijd kan verduidelijken zonder dat een kind de klok moet kunnen lezen.
Je kan de time timer voor een grote groep gebruiken. Soms is de time timer een goede oplossing voor één bepaald kind, opdat het bij elke activiteit zou zien hoe lang het nog moet werken.
Sinds januari 2011 hebben we in elk lokaal van onze school een grote of kleine time timer. De meeste hebben een ‘biepgeluid’ dat aangeeft wanneer de tijd om is.
Een handig hulpmiddel dat op heel veel scholen gebruikt wordt!
En niet alleen op school. Ook thuis kan dit een prima hulpmiddel zijn.
Wil je meer weten? Vraag er gerust naar bij ons op school. Je vindt ook informatie op de volgende website: www.timetimer.nl

 

hekjes

Woensdag 2 februari 2011 worden op onze school 30 hekjes geleverd waarmee we de speelplaats kunnen indelen in vakken: een nieuw vak voor een voetbalveld, een stuk waar rustig gespeeld kan worden, een stuk waar actief gespeeld kan worden. Hiermee hopen we het speelplaatsgebeuren nog duidelijker, aangenamer te kunnen maken.

Els Debuyck